Rödkålssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödkålssallad
av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4 Tack för din röst

En riktig julklassiker som ska serveras direkt.

  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.

Julens kålsorter

av recept.nu
  •  21 ingr
  •  7 ingr

Långkål

av recept.nu
  •  5 ingr

Rödkål

av recept.nu
  •  9 ingr

Rödkål

av Fredrik Eriksson
  •  50 min
  •  10 ingr

Kålsallad

av GI Viktkoll
  •  9 ingr

Två julsallader

av recept.nu
  •  16 ingr

Nubbesallad

av GI Viktkoll
  •  9 ingr

Ugnsrostad potatis

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr

Pressgurka

av Pelle Johansson
  •  1h 40 min
  •  7 ingr

Varm potatissallad

av Thomas Drejing
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr