Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödkålssallad


20 min4

En riktig julklassiker som ska serveras direkt.

  • 0.5 st rödkålshuvud
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk matolja
  • 2 knippen persilja
  • 100 g hasselnötter
  •   salt
  •   peppar
  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.

Annons:

Liknande recept

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
  •  13 ingr
  •  8 ingr

Två gånger sill

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  20 ingr

Spenat i yoghurt

av recept.nu
  •  8 ingr