Chokladtryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladtryffel av
Nyhetsmorgon,  


1h 20 min 35 st

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Chokladtryffel
    Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden mörk choklad och lägg den i en porslinsskål.
  2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet.
  3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
  4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
  5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
  6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.
  •  15 min
  •  11 ingr