Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladtryffel


1h 20 min35 st

Chokladtryffel

  • 300 g mörk choklad av god kvalité
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  •   kakao
  1. Chokladtryffel
    Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden mörk choklad och lägg den i en porslinsskål.
  2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet.
  3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
  4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
  5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
  6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.

Annons:

  •  1h
  •  13 ingr
  •  8 ingr
  •  20 ingr

Stina Boman snaps

av Anders Levén
  •  5 ingr

Leilas knäck med choklad

av Leila Lindholm
  •  11 ingr

Ostkaka

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  8 ingr

Hummersoppa

av Gustav Trägårdh
  •  13 ingr