Gazpacho med mozzarellaskum

Gazpacho med mozzarellaskum
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Gazpacho med mozzarellaskum

8 ingredienser

Gazpacho är en spansk kall soppa, som är gjord på råa grönsaker. Receptet kommer ursprungligen från Andalusien.

Ingredienser

Mozzarellaskum:

  • 1 förp buffelmozzarella
  • 300 g grädde
  • salt
  • svartpeppar

Gazpacho:

  • 100 g paprika
  • 100 g gul lök
  • 100 g gurka
  • 200 g tomat

Gör så här

  1. Kyl gazpachon tills den är iskall. Man kan också servera den med isbitar.
  2. Mozzarellaskum: Mixa mozzarellan med vattnet i påsen.
  3. Blanda ihop med grädden och smaksätt med svartpeppar och salt.
  4. Använd sedan två gräddsifoner för att spruta i mozzarellaskummet i tallrikarna.
  5. Pynta med timjan och häll sedan över gazpachon.
  6. Gazpacho: Mixa grönsakerna. Smaksätt med vinäger och olivolja efter smak.
  7. Mixa grönsakerna. Smaksätt med vinäger och olivolja efter smak.
  8. Spruta ut mozarellaskummet i en tallrik och häll gazpachon över.
  9. Servera!