Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Sallad "Nicoise"


10 min4

Vad en äkta Salade "Nicoise" ska innehålla tvista de lärde om. Det är hur som helst en enkel och snabb sallad som är riktigt smakrik. Här är en klassisk version.

  • 400 g tonfisk
  • 12 st kokta färskpotatisar
  • 2 st ägg, kokta
  • 4 st sardeller (går också bra med ansjovis)
  • 4 msk oliver
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st lollo rosso- eller frisésallad
  • 8 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  1. Skala och finhacka löken. Skölj tomaterna och halvera. Skala och halvera äggen. Lägg upp ingredienserna på ett stort fat och ringla över olivolja. Servera!

Annons:

Liknande recept

Sallad Nicoise

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  30 min
  •  19 ingr
  •  8 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr

Sallad Niçoise

av Ola Lauritzson
  •  8 ingr

Sallad Niçoise

av recept.nu
  •  9 ingr

Pizza Nicoise

av Henrik Norström
  •  45 min
  •  20 ingr
  •  11 ingr

Tuna BBQ nicoise

av Melker Andersson och Danyel Couet
  •  12 ingr