Foto: Heléne Pe

Kalvlägg med dill, fänkål och blekselleri


4

Kalvlägg har gjort en riktig comeback i det svenska köket, mycket tack vare den populära italienska rätten ossobucco. Jag brukar göra en svensk variant av den med massor av dill, blekselleri och fänkål. Kokt polenta eller ris är gott att servera till.

  • 1 kg kalvlägg
  •   olivolja
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 200 g kantareller
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl vitt vin
  •   salt och peppar
  • 4 kvistar dill
  1. Bryn kalvläggen i olivolja i en stor gryta.
  2. Hacka fänkål, lök, vitlök och selleri och lägg det i kastrullen.
  3. Lägg i kantarellerna.
  4. Rör om så att grönsakerna får färg.
  5. Slå på de krossade tomaterna och vinet och låt grytan koka i minst 1 timme, gärna 2 timmar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med dill.

Annons:

Liknande recept

Inkokt strömming

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Dillkött

av Jens Linder
  •  18 ingr
  •  15 ingr