Rostbiff på Nigellas vis

Rostbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nigella Lawson
Nigella Lawson

Rostbiff på Nigellas vis

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

5 ingredienser

1h 40 min

Den perfekta söndagsrätten! En rostbiff ska vara både mör och saftig när den är färdiglagad. Servera den i skivor, antingen varm eller kall.

Ingredienser

portioner
  • 2,25 kg rostbiff (eller innanlår)
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad (eller smulad torkad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. Sätt in den på ett galler i ugnen. Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Stek den längre för medium eller välstekt.
  2. Ta ut steken och låt den vila innan den skärs upp, annars rinner all vätska ur när man skär upp den.