Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rostbiff


1h 40 min6

Den perfekta söndagsrätten! En rostbiff ska vara både mör och saftig när den är färdiglagad. Servera den i skivor, antingen varm eller kall.

  • 2.25 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt
  •   peppar
  • 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad
  1. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. Sätt in den på ett galler i ugnen. Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Stek den längre för medium eller välstekt.
  2. Ta ut steken och låt den vila innan den skärs upp, annars rinner all vätska ur när man skär upp den.

Annons:

Liknande recept

  •  2h 20 min
  •  20 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  35 min
  •  15 ingr
  •  7 ingr
  •  1h 50 min
  •  14 ingr
  •  5 ingr