Krämig potatisgratäng
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krämig potatisgratäng av
Nigella - kort och gott,  


45 min

En lite annorlunda variant av potatisgratäng där potatisen får koka mjuk i grädde innan den gratineras i ugnen.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.52/5   Röster: 46 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 240 grader.
  2. Skala potatis och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
  3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
  4. Smöra en ugnsform (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
  5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg. Ta gratängen ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
  •  3h 20 min
  •  7 ingr