Lax- och räkburgare

Lax- och räkburgare
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Lax- och räkburgare

22 ingredienser

30 min

Härlig smakrik och nyttig laxburgare med granatsallad.

Ingredienser

portioner

Laxburgare

  • 800 g lax
  • 300 g skalade räkor (burk går bra)
  • 1 kruka persilja (eller koriander)
  • 2 citroner, skalet och saften av en
  • ca 1 dl riven parmesanost
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 rök paprika
  • 1 grön paprika

Limesås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 limefrukt
  • salt

Granatsallad

  • 1 granat äpple, kärnorna
  • 1 rött äpple
  • 1 passionsfrukt
  • 1 salladslök
  • 0,5 citron
  • 2 dl mâchesallad
  • 1 msk olivolja

Tillagning och servering

  • olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

Laxburgare

  1. Hacka lax, räkor, paprika, chili fint och blanda väl tillsammans i en bunke.
  2. Forma till ca 8 burgare och låt vila i kylen i 20 minuter.
  3. Steks i panna.

Limesås

  1. Riv skalet av limen och pressa ner saften i yoghurten.
  2. Droppa över lite olivolja och salta efter smak. Låt dra i kylen 20 min.

Granatsallad

  1. Kärna ur granatäpplet och lägg i en skål.
  2. Tärna det röda äpplet och skrapa ur passionsfrukten och lägg i skålen med kärnorna.
  3. Skär salladslöken i tunna ringar och lägg i skålen tillsammans med machèsalladen.
  4. Pressa saften ur citronen och droppa över olivoljan.