Thaikyckling med sallad och mango

Niclas Wahlgren

Thaikyckling med sallad och mango

10 ingredienser

20 min

Fantastisk god sallad med mango och thaikyckling, den får smaklökarna att dansa. /Niclas Wahlgren

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinginnerfilé
  • 2 förp valfri blandsallad
  • 1 mango
  • 3 citroner
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 dl fisksås, thailändsk
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 klyftor vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Salta kycklingen lätt och stek klar i panna eller wok.
  2. Mixa ihop citroner, chili, koriander (spar lite till pynt), fisksås, vitvinsvinäger och vitlök med en stavmixer eller stöt i mortel, till en marinad.
  3. Blanda den färdiga kycklingen med hälften av marinaden och ställ åt sidan.
  4. Ta en bunke och lägg i salladen.
  5. Salta lätt och pressa över en ½ citron samt hälften av marinaden som är kvar.
  6. Riv en ½ mango med grova sidan på ett rivjärn.
  7. Blanda mangorivet med salladen.
  8. Skär resten av mangon i större stavar.
  9. Lägg upp mangosalladen på tallrikarna.
  10. Lägg den marinerade kycklingen i mitten.
  11. Pynta med hackad koriander och mangon skuren i stavar.
  12. Resten av marinaden droppas över salladen efter egen smak.