Riv morötterna. Pressa ur vätskan och blanda i saltet.
Blanda jäst, sirap, apelsinzest och fingervarm mjölk i en degbunke så att jästen löser upp sig. Blanda i de rivna morötterna.
Rör i mjöl lite i taget, tills du får en elastisk deg, du ska kunna töja degen så att du nästan kan se igenom den, spara resten av mjölet till utbakning. När degen är elastisk och fin knådar du in delade valnötskärnorna i degen.
Jäs degen i bunken under bakduk i ca 40 minuter.
Rulla ut 4 långa rullar, ca 60 cm, som du gör en fyrfläta med. Vi vill inte ha en för bred limpa nu då den kommer att jäsa sig bredare. Jäs i 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft
Pensla med vatten blandat med sirap och strö över sesamfrön.
Grädda i ca 8 minuter. Sänk sedan till 200 grader och öppna ugnsluckan för att vädra snabbt. Grädda ytterligare i 22 minuter eller tills innertemperaturen på brödet nått 98 grader.