Parmalindad kycklingfilé med balsamico

Monika Ahlberg

Parmalindad kycklingfilé med balsamico

10 ingredienser

Detta är en festlig rätt med kycklingfilé som är en perfekt bjudrätt eftersom förberedelserna kan göras i god tid och sedan kan man ägna sig åt gästerna! Tillbehöret kan vara potatis, ris, pasta eller kanske festligast, risotto! /Monika

Servera kycklingen med ris, potatis, pasta eller risotto, till exempel Monikas svamprisotto.

Ingredienser

  • 6-8 kycklingfiléer
  • 6-8 skivor parmaskinka
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 15 klyftor vitlök
  • 2 lagerblad
  • 2 msk smör
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl balsamvinäger
  • örtsalt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka ett par kvistar rosmarin och strö över kycklingfiléerna.
  3. Linda runt en skiva parmaskinka runt varje filé.
  4. Placera "paketen" i en ugnsfast form och tillsätt alla ingredienser till skyn.
  5. Lägg till sist ner några kvistar rosmarin bland kycklingen.
  6. Stek i ugn i ca 35-40 minuter.
  7. Servera med ris, potatis, pasta eller risotto.

Magnus Svenssons vintips
Amarone 750 ml - Artikelnummer 12343 - 199 kr
(finns även i 375 ml och 1500 ml)
Stor, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, romrussin, sandelträ, vanilj och mörk choklad. Modern, fruktig, kryddig och rik Amarone med bra bett. Väl avvägt och snyggt. Mogna tanniner samt lång och fyllig eftersmak. Konsumeras året runt till smakrika kötträtter och ostar med viss sälta. Under viltsäsongen så är detta vin ett måste till allehanda grytor.