Foto: TV4

Kyckling, ris och curry


4

I varje familj finns de ett par rätter som lagas om och om igen. Kyckling ris och curry är en sådan rätt i min familj. Mangochutney är helt nödvändigt att servera till! /Monika Ahlberg

Magnus Svenssons vintips
Domaene Gobelsburg Riesling 750ml - Artikelnummer 4376 - 99 kr
Karaktärsbeskrivning: Vinet är torrt och mycket friskt i en stramt elegant stil med tydliga karaktärer av lime, citrus, grapefrukt och persika. Fina mineraltoner understryker vinets klassiska stil och ger ännu en dimension till den långa harmoniska eftersmaken.

Sankt Anna Riesling - Artikelnummer 2120 - 69 kr
Karaktärsbeskrivning: Ett friskt fruktigt vin med välbalanserad syra och en tydlig mineralitet samt en härlig fruktsötma i avslutet.

Wild Orchid - Artikelnummer 2249 - 59 kr
Karaktärsbeskrivning: Vinet har en stor aromatisk doft med inslag av gröna äpplen, citrusmarmelad och nässlor.␣ Vinet är Torrt och mycket friskt med en ungdomlig och aningen aromatisk smak med inslag av persika, nässlor och citrusskal

  • 1 st kyckling, ca 1,4 kg
  • 5-6 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  •   några vitpepparkorn

Sås

  • 2 msk smör
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1-2 msk curry
  •   flingsalt
  •   Buljong från kycklingen

Till servering

  • 1 kruka grönsallad
  • 1-2 st knipplökar
  •   mangochutney
  •   ris
  1. Skölj av kycklingen och lägg den i en kastrull.
  2. Fyll på rikligt med vatten så att det gott och väl täcker kycklingen.
  3. Koka upp och skumma väl.
  4. Skala morötterna och dela dem i bitar.
  5. Halvera löken.
  6. Tillsätt grönsakerna till kycklingen tillsammans med lagerblad och peppar.
  7. Låt koka sakta i 40 minuter.
  8. Ta upp kycklingen och lossa köttet från benen, låt svalna något så att det går lätt att ta bort köttet. Om tiden är knapp, dela den i 4 bitar.
  9. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  10. Skölj och arrangera salladen med fint skivad knipplök.
  11. Sås
    Smält smöret och vispa ner mjölet.
  12. Späd med buljongen från kycklingen och vispa, ta så mycket buljong så att såsen blir slät och fin.
  13. Smaksätt med curry och salt.
  14. Låt koka upp.
  15. Lägg ner kycklingköttet och morötterna.
  16. Servera med ris, mangochutney och sallad.

Annons:

Liknande recept

  •  19 ingr

Fläskfilé Bombay

av Monika Ahlberg
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  20 ingr
  •  16 ingr
  •  7 ingr
  •  25 ingr
  •  14 ingr