Grön ärtsoppa
Foto: TV4

Grön ärtsoppa av
Monikas mat,  


Tack för din röst

God soppa på gröna ärtor som känns lyxig trots sitt enkla innehåll.

Beräknas för ca 6 personer.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk utan att den tar färg i smöret.
  2. Koka upp buljongen och tillsätt till den frästa löken.
  3. Tillsätt ärtorna och låt koka upp.
  4. Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  5. Häll i champagnen och smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med färsk dragon och servera i ett glas och gärna med laxen på en tallrik bredvid.

Lammfärssoppa

av Anders Levén
  •  25 min
  •  15 ingr

Grönärtsoppa

av Malin Söderström
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  22 ingr
  •  8 ingr
  •  25 min
  •  13 ingr

Quornstroganoff

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  14 ingr

Rödbetor i ångugn

av Tommy Myllymäki
  •  8 ingr

Lax med ärtig spenatsallad

av Tommy Myllymäki
  •  20 min
  •  12 ingr