Rönnbärsgelé av
Nyhetsmorgon,  


Vacker gelé som passar till all slags vilt kött.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftor, rönnbär och vatten i en gryta. Låt koka i ca 30 minuter.
  2. Låt massan självrinna genom en silduk i minst 30 minuter.
  3. Tillsätt socker efter mängd saft. Koka på inte alltför stark värme i ytterligare 20 minuter. Skumma och gör geléprovet. Lägg lite gele på ett fat och ställ in i kyl. Se om den stelnar när den svalnat låt den annars koka lite till.
  4. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.
  •  5 ingr
Hallon- och chokladpaj

Hallon- och chokladpaj

av Monika Ahlberg
  •  11 ingr
Svartvinbärsgelé

Svartvinbärsgelé

av Monika Ahlberg
  •  1h
  •  4 ingr
  •  13 ingr
  •  5 ingr
  •  6h 40 min
  •  11 ingr
Varm äppelgömma

Varm äppelgömma

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr
Ljummen bärdressing

Ljummen bärdressing

av Monika Ahlberg
  •  5 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr