Rönnbärsgelé av
Nyhetsmorgon,  


Tack för din röst

Vacker gelé som passar till all slags vilt kött.

  1. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftor, rönnbär och vatten i en gryta. Låt koka i ca 30 minuter.
  2. Låt massan självrinna genom en silduk i minst 30 minuter.
  3. Tillsätt socker efter mängd saft. Koka på inte alltför stark värme i ytterligare 20 minuter. Skumma och gör geléprovet. Lägg lite gele på ett fat och ställ in i kyl. Se om den stelnar när den svalnat låt den annars koka lite till.
  4. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.
  •  5 ingr

Hallon- och chokladpaj

av Monika Ahlberg
  •  11 ingr

Svartvinbärsgelé

av Monika Ahlberg
  •  1h
  •  4 ingr
  •  13 ingr
  •  5 ingr
  •  6h 40 min
  •  11 ingr

Enkel fruktdessert

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr
  •  6 ingr
  •  25 ingr
  •  9 ingr

Bärsallad med vaniljkesella

av Caroline Stampe-Jobeus
  •  10 min
  •  7 ingr