Rönnbärsgelé


Vacker gelé som passar till all slags vilt kött.

  • 2 l frostbitna eller frysta rönnbär
  • 1 st syrligt äpple
  • 5 dl vatten
  • 9 dl strösocker per liter avrunnen saft
  1. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftor, rönnbär och vatten i en gryta. Låt koka i ca 30 minuter.
  2. Låt massan självrinna genom en silduk i minst 30 minuter.
  3. Tillsätt socker efter mängd saft. Koka på inte alltför stark värme i ytterligare 20 minuter. Skumma och gör geléprovet. Lägg lite gele på ett fat och ställ in i kyl. Se om den stelnar när den svalnat låt den annars koka lite till.
  4. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.

Annons:

Konjakssyltade rönnbär

av Monika Ahlberg
  •  6 ingr
  •  1h 20 min
  •  4 ingr

Svartvinbärsgelé

av Monika Ahlberg
  •  1h
  •  4 ingr
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Potatissufflé

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  8 ingr

Mjölksyrad gurka

av Per Morberg
  •  6 ingr