Foto: Sara Palmquist

Monika Ahlbergs Västerbottenssill


- Jag är väldigt förtjust i västerbottenost och de flesta vet ju att den är god till sillen, men att den även är god i sillen har jag själv precis upptäckt. /Monika Ahlberg

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 420 g (1 burk) 5-minuterssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 dl vällagrad riven västerbottensost
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm cayennepeppar
  •   salt och nymalen peppar
  1. Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
  2. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Annons:

Liknande recept

Västerbottenssill

av Monika Ahlberg
  •  9 ingr

Grön sill

av Klara Desser
  •  7 ingr
  •  18 ingr
  •  5 min
  •  5 ingr
  •  19 ingr
  •  15 min
  •  15 ingr
  •  14 ingr