Monikas brietårta med frukter och nötter

Monikas brietårta med frukter och nötter
Foto: Tina Kindblom/TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Monikas brietårta med frukter och nötter

6 ingredienser

2h 18 min

Enkelt men festligt så det förslår! Brieost, frukter och nötter. Härligt!

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 6 stjärnanis
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 mindre brietårta eller en halva, ca 700 g
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g torkad frukt (till exempel aprikoser, fikon, tranbär, katrinplommon, russin)

Gör så här

  1. Lägg stjärnanisen i honungen och låt dra i minst ett par timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ställ in osten i cirka 7-8 minuter så att den mjuknar något.
  4. Rosta nötterna i en torr, inte alltför het panna och hacka den torkade frukten. Blanda samman nötter och frukt.
  5. Ta ut osten och fördela nötblandningen ovanpå den varma osten. Ringla över honungen och garnera med stjärnanisen.