Foto: Tina Kindblom/TV4

Monikas brietårta med frukter och nötter


2h 18 min

Enkelt men festligt så det förslår! Brieost, frukter och nötter. Härligt!

Beräknas för ca 6 personer.

  • 6 st stjärnanis
  • 1 dl flytande honung
  • 1 st mindre brietårta eller en halva, ca 700 g
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g torkad frukt, till exempel aprikoser, fikon, tranbär, katrinplommon, russin
  1. Lägg stjärnanisen i honungen och låt dra i minst ett par timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ställ in osten i cirka 7-8 minuter så att den mjuknar något.
  4. Rosta nötterna i en torr, inte alltför het panna och hacka den torkade frukten. Blanda samman nötter och frukt.
  5. Ta ut osten och fördela nötblandningen ovanpå den varma osten. Ringla över honungen och garnera med stjärnanisen.

Annons:

Juligt filmjölksbröd

av Pernilla Wahlgren
  •  2h
  •  15 ingr

Söndagsdessert

av Malin Söderström
  •  11 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Himmelsk chokladtårta

av Johan Sörberg
  •  11 ingr
  •  18 ingr

Ernst underbara enkla julbröd

av Ernst Kirchsteiger
  •  11 ingr