Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Jordgubbssaft


1h 20 min

Svensk sommar på flaska! Receptet ger drygt en liter saft.

Receptet ger drygt en liter saft.

  • 2 l jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 6 dl strösocker per liter avrunnen saft
  1. Börja med att skölja jordgubbarna.
  2. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.
  3. Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter.
  4. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter.
  5. Skumma väl.
  6. Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.

Annons:

Liknande recept

Svartvinbärsgelé

av Monika Ahlberg
  •  1h
  •  4 ingr
  •  1h 20 min
  •  4 ingr

Kokt äppelsaft med kanel

av Elisabeth Johansson
  •  5 ingr

Jordgubbssaft med vanilj

av Lisa och Monica Eisenman
  •  6 ingr

Inlagda päron med lingon

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr