Foto: Ann Lindberg

Mousserande fläderblomssorbet


6

Enkel och rolig dessert med smak av fläder, jordgubbar och citron. Tänk på att den behöver några timmar i frys.

Istället för mousserande vin kan man välja cider med flädersmak.

För grönprickig sorbet kan några citronmelissblad finhackas och blandas ner i sorbeten innan den skedas upp.

  • 4 dl outspädd fläderblomssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 st äggvitor

TILL SERVERING OCH GARNERING

  • 1 flaska mousserande vin
  • 6 st jordgubbar
  •   citronmelissblad
  1. Blanda saft och vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i saften. Det gör ingenting om den flyter upp.
  3. Ställ i frys i 2-3 timmar.
  4. Ta ut sorbeten och vispa den skummig med el-visp. Låt den stå ett tag i rumstemperatur om den är för hård att vispa.
  5. Ställ in ytterligare 2-3 timmar i frys. Vispa eller rör om ett par gånger under tiden.
  6. Fördela det mousserande vinet i 6 vinglas.
  7. Skeda upp sorbeten i vinet. Dekorera med en jordgubbe och citronmelissblad.
  8. Servera genast medan vinet talar och sorbeten inte smält alltför mycket.

Annons:

Hjortron

av Örjan Åstrand
  •  5 ingr

Mimosa

av Lisa och Monica Eisenman
  •  2 ingr

Jordgubbssaft med vanilj

av Lisa och Monica Eisenman
  •  6 ingr

Physalis Mamatini

av Örjan Åstrand
  •  7 ingr

Melon Lemon

av Venus Amini
  •  4 ingr

Nyponchampagne

av Tina Nordström
  •  11 ingr