Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar

Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar

11 ingredienser

En färgrann potatissallad som gör mig glad! Beräknad för cirka 10 personer.

Beräknad för cirka 10 personer.
Istället för sparris går det att använda sockerärtor.
Den röda basilikan kan förstås bytas mot grön. (Om ekologiska produkter är viktigt, så väljer man grön i första hand)

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 2 rödlökar
  • 500 g sparris
  • 1 l jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask salladsmix [80-100 g]

dressing:

  • 1 dl rapsolja
  • 1 citron, skalet och 2 msk saft
  • 2 msk honung, flytande
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Ansa sparrisen och dela den i 2 eller 3 bitar.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen koka i 2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten så behåller den sin vackra färg.
  6. Halvera jordgubbarna om de är stora.
  7. Blanda samman basilikablad, jungfrusallad, jordgubbar, sparris, rödlök och potatis i en skål.
  8. Vispa eller skaka ihop dressingen och häll den över salladen.
  9. Servera med kycklingen.