Getost med jordgubbssalsa

Getost med jordgubbssalsa
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Getost med jordgubbssalsa

12 ingredienser

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast. Hälsningar Monika.

Ingredienser

portioner
  • 1 bit rulle getost [ca 350 g]

Salsa

  • 0,5 l ca jordgubbar [250 g]
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl gräslök, fint hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 0,5 tsk grönpepparkorn
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 3,5 msk msk flytande honung (cirka)
  • bröd, rostat

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
  2. Tillsätt olivolja och vinäger.
  3. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i en timme.
  4. Skär chévren i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
  5. Servera med rostat bröd.