Vinbärssill

Vinbärssill
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Vinbärssill

8 ingredienser

10 min

Sill och vinbär ger en vacker och spännande sill. Och för mig som har mycket vinbär från sommaren i frysen känns det helmysigt att ta fram dem och njuta av nu!

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 morot (liten)
  • 1 rödlök
  • 1 bit eller cirka 5 cm purjolök
  • 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl röda vinbär
  • lagen, från sillen

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av men spar lagen. Skär sillen i bitar.
  2. Skala och skär morot och lök i skivor, strimla purjolöken. Blanda samman alla ingredienser och häll på lagen.
  3. Rör om och fyll upp på en väl rengjord burk och förslut. Eller lägg i en skål och låt stå ett par timmar innan den serveras.