Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pasta med ärtpesto och bacon


30 min4

Snabblagad pasta med ärtpesto, mozzarella och knaperstekt bacon. Recept från boken Monikas vardagsmat

  • 400-500 g pasta
  • 2 paket frysta gröna ärter (à 200 g)
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 st morot
  • 140 g bacon
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 st mozzarellaostar (à 125 g)
  • 100 g babyspenat
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Koka gröna ärtor enligt anvisning på paketet.
  3. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och tillsätt olivoljan lite i taget till lagom konsistens.
  4. Skala och skär moroten i tunna stavar. Koka i 2 minuter.
  5. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Häll av pastan och blanda den med ärtpesto i en stor skål.
  7. Tillsätt de resterande hela ärterna, morotsstavarna, den rivna parmesanosten och mozzarellan riven i bitar. 
  8. Vänd ner babyspenat.
  9. Dela de knapriga baconskivorna lätt och strö dem över pastan. Servera!

Annons:

  •  10 ingr
  •  13 ingr

Vegetarisk wok med tofu

av Fredrik Paulún
  •  20 min
  •  11 ingr

Linssallad med bacon

av Brigit L. Binns
  •  13 ingr

Sommarpasta

av recept.nu
  •  9 ingr

Pastasallad med ärtpesto

av Elisabeth Johansson
  •  10 ingr

Lax med grön curry

av Sanna Töringe
  •  11 ingr