Grillad entrecôte med ädelostsmör och tomater

Grillad entrecôte med ädelostsmör och tomater
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Grillad entrecôte med ädelostsmör och tomater

13 ingredienser

Grillad entrecôte med goda tillbehör! Enkel rätt som uppskattas av alla. Ädelostsmöret med valnötter överraskar.

Valnötterna kan uteslutas i ädelostsmöret. Entrecôte kan bytas ut med annat gott kött som fläskfilé, kotlett, oxfilé eller biff. /Monika Ahlberg

Äts med fördel till Monika Ahlbergs sesambakade klyftpotatis.

Ingredienser

portioner
  • ca 900 g entrecôte [6 skivor]
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Grillade tomater:

  • 6 kvistar körsbärstomater
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 krm strösocker
  • 1 dl färska basilikablad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Ädelostsmör:

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 75 g ädelost
  • 30 g valnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Ädelostsmör: Börja med smöret. Rör samman smör, ädelost och hackade valnötter. Rulla ihop till en rulle och svep in i smörpapper, kyl.
  2. Tomater: Pensla tomatkvistarna med olivolja. Smaka av med socker och salt. Grilla i några minuter , tag upp och blanda med basilikablad.
  3. Entrecôte: Pensla olja på köttet, salta och peppra. Grilla fint i några minuter på varje sida.