Fläderblomssaft
Foto: Ann Lindberg

Fläderblomssaft av


Jag har ett stort fläderträd i min trädgård. Det är jag gladför, blommorna räcker till flera satser saft. Denna sats ger ca 21/2 liter saft. / Monika Ahlberg

Satsen ger ca 2 1/2 liter saft.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.48/5   Röster: 204 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
  2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
  5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
  6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)