Foto: Jonny Lindh

Snabb kyckling- och grönsakswok


40 min4

En wok på kycklingfilé, krispiga grönsaker och cashewnötter. Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Ketjap manis är en lite tjockare söt soja. Det är den mest populära sojan i Indonesien.

För extra snabblagat - köp färdiggrillad paprika på burk!

Se fler recept från Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Wok

  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st medelstor morot
  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g salta cashewnötter
  • 200 g äggnudlar
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie.
  4. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt.
  5. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om.
  6. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.
  7. Skär paprikan i strimlor.
  8. Skala och skär moroten i sneda skivor.
  9. Skär kycklingen i strimlor.
  10. Blanda ingredienserna till såsen.
  11. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  12. Häll av vattnet.
  13. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
  14. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter.
  15. Lägg åt sidan.
  16. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut.
  17. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås.
  18. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
  19. Fördela i portionsskålar.
  20. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander.
  21. Servera direkt.

Annons:

Tofu- och grönsakswok

av Monica Eisenman
  •  24 ingr

Fivespicebiff

av Monica Eisenman
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  15 ingr
  •  25 min
  •  19 ingr
  •  13 ingr