Moccaparfait

POPULÄRT
Moccaparfait
Foto: Tv4

Moccaparfait

Av: Daniel - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25 m

Moccaparfait med chokladfudgesås och krossade kaffebönor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 dl vispgrädde

Sås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad

Servering

  • 1 msk kaffeböna, krossade
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Parfait

  1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver poröst.
  2. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
  3. Häll därefter ner smeten i en form (ca en liter). Lägg i frysen i ungefär 4-5 timmar. Ställ i kylen när det är 30 minuter kvar till servering.

Sås

  1. Koka grädde och socker.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem grytan och låt smälta på svag värme.

Servering

  1. Lägg två stora skedar med parfait i fina skålar eller glas. Häll över rikligt med chokladsås. Toppa med krossade kaffebönor och flingsalt.