Tommys snabba kalops

Tommys snabba kalops
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys snabba kalops

11 ingredienser

25 min

Snabb och enkel variant på klassikern kalops. Görs på lövbiff, lök, morötter och inlagda rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött, typ biff, , fint strimlat (lövbiff eller mörat innanlår)
  • 1,5 gul lök
  • 2 tsk kryddpepparkorn, stött
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 6-7 dl kalvbuljong
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • maizenaredning
  • potatis, till servering
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Strimla ner köttet och stek det på hög värme i neutral olja. Köttet ska få färg och yta, dra sedan av från värmen.
  3. Skär ner morötterna och löken i skivor. Tillsätt till stekpannan när köttet fått yta.
  4. Låt det steka så löken mjuknar, slå sedan på lagerblad och kryddpeppar. Fortsätt med buljongen och låt det koka i några minuter så morötterna mjuknar.
  5. Red av såsen så den tjocknar något, inte som en stuvning, den ska fortfarande vara simmig men inte vattning.
  6. Skiva rödbetorna och lägg i pannan, toppa med persilja och servera med kokt potatis.