Foto: TV4

Tommy Myllymäkis rödvinssås


4

Receptet på rödvinssås är beräknat till fyra personer, cirka 4 dl.

  • 8 dl rött vin
  • 8 dl kalvfond
  • 2 st bananshalottenlökar
  • 2 kvistar timjan
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  •   salt
  •   socker
  •   smör till stekning
  1. Bryn löken i smör på hög värme.
  2. Tillsätt timjan, peppar, lagerblad samt rött vin.
  3. Låt reducera på hög värme tills 2 dl återstår.
  4. Tillsätt kalvfond och reducera tills ca 4 dl återstår, smaka av kontinuerligt för att veta när du tycker såsen smakar som godast.
  5. Smaka av såsen med salt och ev. lite socker.

Annons:

Hjortfilé med svampduchesse

av Britt-Marie - Falun
  •  90-120
  •  21 ingr
  •  1 h
  •  9 ingr

Ernsts sås

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  7 ingr

Rödvinssås

av Leif Mannerström
  •  9 ingr

Anders rödvinssås

av Anders Östblom
  •  45 min
  •  9 ingr

Örtbakad sej med sparris

av Tommy Myllymäki, Karin Andersson
  •  13 ingr

Brun fiskfond

av recept.nu
  •  11 ingr

Guacamole

av Tommy Myllymäki
  •  10 ingr