Timjanstekt fläskkarré med mosad pumpa och blomkål

Timjanstekt fläskkarré med mosad pumpa och blomkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Timjanstekt fläskkarré med mosad pumpa och blomkål

8 ingredienser

Timjanstekt fläskkarré med mosad pumpa och blomkål samt balsamico.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 blomkål, i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 kruka färsk timjan
  • 3 msk rörsocker
  • 300 g pumpa, i bitar
  • 800 g fläskkarré
  • 0,5 dl crema di balsamico
  • rapsolja

Gör så här

  1. Salt och peppar att smaksätta med
  2. Stek karréskivorna, salta och peppra.
  3. Låt vila i folie eller smörpapper.
  4. Fräs lök, blomkål och pumpabitarna i rapsolja i en kastrull.
  5. Tillsätt vatten och låt allt koka mjukt i ca 15 min.
  6. Mosa med en visp och smaksätt med råsocker, salt och
  7. plockad timjan.
  8. Vispa ihop balsamico och 2 msk rapsolja.
  9. Lägg upp karrén på en tallrik, moset bredvid och ringla lite balsamico dressing över.