Svampragu med gnocchi

koket.se
Svampragu med gnocchi
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Svampragu med gnocchi

15 ingredienser

25 min

Krämig svampragu med champinjoner, trattkantareller och purjolök. Serveras med smör- och salviastekt gnocchi. Vegetarisk vardagsräddare med mycket smak.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g champinjoner
  • 200 g trattkantareller
  • 1 purjolök
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 kvistar färsk timjan
  • 2 tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g gnocchi (färsk)
  • 10 blad färsk salvia
  • 75 g smör
  • 2 dl parmesanost, grovt riven (Parmigiano Reggiano)

Gör så här

  1. Börja med att hacka champinjoner, kantareller och purjolök. Skär allt så fint du kan. Fortsätt med vitlöksklyftorna som även kan rivas eller pressas. Hacka även timjan fint och skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Stek allt utom tomaterna i olja och smör, börja med svamp och lök, fortsätt med timjan. Slå på vinet, låt det koka upp och tillsätt tomaterna.
  3. Tillsätt grädden och koka upp vatten i en separat kastrull till gnocchin.
  4. Riv parmesanosten, vänd ner färskosten i såsen och börja koka gnocchin i saltat vatten. När den är klar, flyter den till ytan.
  5. Bryn smör i en panna, när smöret börjar mörkna och doftar nötter, dra ner värmen och tillsätt salvia.
  6. När gnocchin är färdigkokt, tillsätt till panna nmed smör och salvia. Låt steka några minuter utan att de tar färg, de ska bara suga upp smaken av salvia och smör.
  7. Servera gnocchin med såsen och toppa med riven parmesan.