Tvätta, skala om du vill, och skär ner potatisen i mindre bitar, en liten potatis kan delas i fyra bitar. Lägg potatisen i en ugnsfastform, häll över olivolja och salt. Avsluta med hackad rosmarin på toppen. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Dela blomkålshuvudet på mitten, skär och bryt loss buketter av blomkål. Krossa vitlöksklyftorna och börja steka allt i en het panna med olja. Ge blomkålen lite yta och salta.
Slå sedan på grädden och låt det koka i ca 2 minuter så att den behåller sitt krisp men mjuknar något. Fortsätt sedan med färskosten som ger blomkålen en krämighet.
Skär snitt i ytan på korven så den inte spricker och stek den i olja.
Tillsätt sedan riven parmesan till blomkålen och blanda runt medan osten smälter.
Hacka timjan och strö över potatisen när den den är färdig i ugnen.
Servera den stekta korven med potatis och krämig blomkål.