Rimlag gör du genom att koka upp vatten och salt och sedan låta blandningen svalna. När det ska vara 2,5 procents salthalt som i detta recept så tar du helt enkelt 25 g salt till varje liter vatten.
Lägg torsken i en hög ungsfast form. Slå sedan rimlagen över fisken så att det täcker.
Låt sedan torsken tillagas i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter beroende på storlek.
Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten.
"Kryssa" alla tomater, dvs. skär ett litet snitt i tomaten där kvisten har suttit, det gör att skinnet kommer släppa när tomaten hamnar i kokande vatten.
Lägg de kryssade tomaterna i det kokande vattnet, de ska bara doppas så att skinnet spricker. Sedan ska de snabbt kylas ner i det iskalla vattnet. När de kommit ner i temperatur, ta upp tomaterna och pilla bort skalet.
Skiva tunna ringar av löken och riv skalet på citronen.
Bryn smöret i en stekpanna, lägg ner ca 90 % av smöret i pannan. När smöret blivit brynt och en nötig doft sprider sig i köket, lyft av pannan från spisen och klicka i det sista smöret. Då kyls det brynta smöret ner snabbare och riskerar inte att bli bränt.
Vänd ner lök, tomater, citronskal och saft i det brynta smöret.
Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering. Häll av potatisen och servera fisken utan rimlagen. Toppa med det brynta smöret med tomat och lök samt dill.