Potatisvåfflor med löjrom

koket.se
Potatisvåfflor med löjrom
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Potatisvåfflor med löjrom

13 ingredienser

Lyxiga våfflor med riven potatis i smeten. Servera med crème fraiche, löjrom, rödlök och räkor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 75 g smör (till smeten)
  • 300 g potatis
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g smör (till våffeljärnet)
  • salt

Topping

  • löjrom (ca 30 g per portion)
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet av
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Vispa ner det smälta smöret i smeten.
  4. Riv potatisen fint, pressa ur vattnet och vispa ner i smeten.
  5. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
  6. Vispa crème fraiche och rivet citronskal med elvisp till en tjock och luftig smet.
  7. Toppa den färdiggräddade potatisvåfflan med räkor och den smaksatta crème fraichen. Avsluta med löjrom, finhackad rödlök och dill.