Plattfisk med chorizo

Plattfisk med chorizo
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Plattfisk med chorizo

11 ingredienser

Plattfisk med chorizo, tryffel, stekt vaktelägg och rökt paprika.

Ingredienser

portioner
  • 700 g bergtungafilé
  • 8 sparrispotatisar
  • 1 chorizokorv, skivad
  • 1 svart tryffel, skivad
  • 1 tsk tryffelolja
  • 8 vaktelägg (eller 4 små vanliga ägg)
  • 100 g smör
  • 1 knippe färsk timjan
  • 0,5 citron, cest och saft
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Koka potatisarna mjuka och skala dem.
  2. Skär paprikan i 4 bitar, vänd runt i lite olja och baka dem i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Ta bort skalet på paprikan när de fått ordentlig färg.
  4. Stek potatisen och chorizoskivorna i paprika pulvret.
  5. Stek fiskfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med timjan.
  6. Tillsätt citronzest och citronsaft i pannan när fisken är genomstekt. Salta.
  7. Stek vakteläggen på ena sidan – gulan ska vara lös. Salta.
  8. Blanda i paprikan och tryffeloljan med potatisen och chorizon.
  9. Lägg upp på tallrik och hyvla tryffeln ovanpå.
  10. Lägg på fisken samt smöret från pannan, toppa med vaktelägg.