Örtbakad sej med sparris

Örtbakad sej med sparris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Örtbakad sej med sparris

13 ingredienser

Örtbakad sej med sparris, oliver och parmesan. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar sejfilé [á 150 g]
  • 2 dl pankoströbröd
  • 50 g smör
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 16 gröna sparrisar, ansade
  • 1 dl svarta oliver (svarta Nice oliver)
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl kalvfond
  • olivolja, till stekning
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Krydda sejfilén med salt.
  3. Smält smöret och blanda det med örter, vitlök och panko.
  4. Krydda med salt.
  5. Fördela pankoblandningen över fiskbitarna och baka dem i ugn i cirka 6-7 minuter(innertemperatur 38 grader).
  6. Stek de gröna sparrisarna i olivolja på hög värme så att de får färg, tillsätt oliver och
  7. kalvfond och låt koka ihop, tillsätt parmesanosten och smaka av med salt.
  8. Servera sejryggen med sparris och lite plockad timjan.