Mitt köks mumma

koket.se
Mitt köks mumma
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Mitt köks mumma

7 ingredienser

1 dygn

Kardemummadoftande mumma à la Mitt kök som görs på madeira eller portvin.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner liter
  • 1 dl madeiravin (eller portvin)
  • 10 enbär
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 33 cl flaska kall porter
  • 33 cl ljus lager, kall
  • 33 cl sockerdricka, kall

Gör så här

  1. Blanda madeira eller portvin med kardemumma, krossade enbär och kanelstång och låt stå i ca 1 dygn.
  2. Sila av drycken och blanda med porter och lager i en stor tillbringare. Späd med sockerdricka tills du tycker mumman är lagom söt. Servera genast.