Laxfilé med örtdressing och ugnsrostade grönsaker

koket.se
Lax i ugn
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Laxfilé med örtdressing och ugnsrostade grönsaker

9 ingredienser

Laxfilé med örtdressing och ugnsrostade grönsaker.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 kruka salvia
  • 3 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 4 stjälkselleri
  • 400 g cocktailtomater på burk
  • 400 g fast potatis

Till servering:

  • bröd (eller pasta)

Gör så här

  1. Mixa vitlök med salvia och olivolja till en dressing.
  2. Skiva potatis, lök och selleri mycket tunt.
  3. Lägg sedan i en ugnsfast form och slå över tomterna. Salta och peppra.
  4. Baka sedan i ugnen i 15 minuter på 175 grader.
  5. Skär av skinnet från laxen men behåll laxen hel i bit.
  6. Salt och peppra på båda sidor.
  7. Sänk värmen på ugnen till 150 grader och lägg på laxen.
  8. Toppa med örtdressing och baka cirka 20 minuter tills laxen är klar.
  9. Servera tillsammans med gott bröd eller pasta.