Lammracks med tomatbräserad potatis

koket.se
Lammracks med tomatbräserad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Lammracks med tomatbräserad potatis

16 ingredienser

Lammracks med tomatbräserad potatis och gräddkokt spenat.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammrack
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök

Tomatbräserad potatis

  • 600 g kulpotatis, i halvor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan, finhackad
  • svartpeppar, nymalen

Stuvad spenat

  • 200 g babyspenat
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • smör, till stekning

Gör så här

Lammracks

  1. Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.

Tomatbräserad potatis

  1. Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  2. Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.

Stuvad spenat

  1. Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
  2. Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.