Lammracks med tomatbräserad potatis

koket.se
Lammracks med tomatbräserad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Lammracks med tomatbräserad potatis

16 ingredienser

Lammracks med tomatbräserad potatis och gräddkokt spenat.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammrack
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök

Tomatbräserad potatis

  • 600 g kulpotatis, i halvor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan, finhackad
  • svartpeppar, nymalen

Stuvad spenat

  • 200 g babyspenat
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • smör, till stekning

Gör så här

Lammracks

  1. Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.

Tomatbräserad potatis

  1. Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  2. Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.

Stuvad spenat

  1. Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
  2. Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.