Honungsstekt fläskkarré med salsa

koket.se
Honungsstekt fläskkarré med salsa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Honungsstekt fläskkarré med salsa

16 ingredienser

Honungsstekt fläskkarré marinerad i hela kryddor. Servera fläskkarrén med en frisk salsa på ananas, lime, tomat, chili och färsk koriander.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Honungsstekt fläskkarré

  • 800 g fläskkarré, utan ben i bit
  • 1 bit hel ceylon kanel
  • 4 hela nejlikor
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl honung
  • salt

Salsa

  • 1 ananas, skalad och tärnad i tärningar om 1x1cm
  • 2 tomater, i små tärningar
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 grön chilifrukt, tunna skivor
  • 1 limefrukt, saft och skal av
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl färsk koriander, finskuren
  • salt

Gör så här

Honungsstekt fläskkarré

  1. Stöt alla torkade kryddor i en mortel, klappa in kryddorna i köttet och krydda med salt.
  2. Bryn fläskkarrén ordentligt i het stekpanna i olja. Tillsätt honung och låt glasera runt om.
  3. Stek färdigt din fläskkarré i ugn på 175 grader till en innertemperatur av 65 grader. Låt vila klar på skärbrädan till 72 grader.

Salsa

  1. Blanda samman alla ingredienser till salsan och smaka av med salt.
  2. Servera med ris eller ett gott bröd.