De flesta av oss äter för lite fisk, men efter att ha lagat denna goda rätt kommer du vilja äta fisk hela tiden! Torsk panerad med hasselnötter serveras med morotssallad och kokt potatis.
600 g vit fisk i 4 portionsbitar (t ex MSC-märkt torsk)
2-3 morötter (stora)
2 dl matyoghurt
0,5 citron, saften och skalet
10 cm färsk pepparrot
1 kruka dill
salt
smör, till stekning
olja, till stekning
600 g potatis
Gör så här
Skala, dela på mitten och koka potatisen. Riv moroten grovt och lägg i en skål, fortsätt med fint riven pepparrot och salta sedan.
Häll av eventuell vätska från moroten och blanda runt med yoghurten. Tillsätt rivet citronskal
och saft samt fint hackad dill.
Salta fisken på båda sidor och panera sedan fisken i hasselnötsmjöl runt om. Stek sedan fisken i både olja och smör på medelvärme. Stek fisken i 3-4 minuter på varje sida.
När den är tillagad rakt igenom, servera fisken tillsammans med kokt potatis och morotssallad.