Chicken fingers med nypondipp

Chicken fingers med nypondipp
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chicken fingers med nypondipp

12 ingredienser

Tommys recept på chicken finger räcker till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • 2 dl torkade nypon
  • 6 dl vatten
  • 3 msk ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1 röd chilifrukt
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 citrongräs

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och gnid in med olivolja.
  2. Baka i ugn 100 grader till innertemperatur 68 grader.
  3. Dela kycklingen i långa fingertjocka strimlor.
  4. Panera kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
  5. Värm upp frityrolja till 180 grader och fritera kycklingen gyllene vid servering.
  6. Lägg nypon, vatten, socker, chili, ingefära och citrongräs i en kastrull och låt koka tills nyponen blivit mjuka och vätskan tjocknat något.
  7. Mixa nypondippen slät i en blender och smaka av med salt och ättika
  8. Sila genom finmaskig sil och servera till ny friterade chicken fingers och en god grönsallad.