Kryddiga köttbullar med couscous och limeyoghurt

koket.se
Kryddiga köttbullar med couscous och limeyoghurt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kryddiga köttbullar med couscous och limeyoghurt

24 ingredienser

25 min

Köttbullar i en ny, kryddigare tappning. Servera med couscous och syrlig limeyoghurt. Perfekt vardagsmiddag!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk fänkål, malen
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 krm malen nejlika
  • ev ca 1 krm riven muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • salt

Limeyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 limefrukt, skal och saft
  • 1 tsk honung
  • salt

Garnering

  • 1 ask krasse, klippt
  • 0,5 limefrukt, nyrivet skal

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda alla ingredienser rätt upp och ner. Låt stå ca 5-10 min och sätta sig. Rulla köttbullar och stek i lite för mycket smör.

Couscous

  1. Lägg couscous i en form. Slå på kallt vatten, oljorna och salta. Plasta och låt stå ca 15- 20 minuter. Servera.

Limeyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.