150 g taleggioost, skuren i små, små bitar (eller annan smakrik ost)
1 dl parmesanost
salt
svartpeppar
riven parmesanost, att strö på toppen
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka lök och fräs med olivolja i en stor stekpanna i ett par minuter.Tillsätt sedan i köttfärs, persilja, salt och peppar. Lägg över på en tallrik.
Ta av skalet från salsiccian och bryn färsen lätt i samma stekpanna. När det är genomstekt, häll över på samma tallrik som kalvfärsen och blanda ihop.
För ostsåsen, smält smöret i en kastrull, gärna med beläggning så att det inte bränner fast. Rör ner mjölet och vispa sedan långsamt ner mjölken tills du har en slät blandning. Tillsätt salt, peppar och muskot. Låt såsen sjuda ca 5 minuter, rör om då och då och ställ sedan åt sidan.
Skär taleggio i mindre bitar och blanda ner i såsen tills osten smält. Rör om tills såsen är slät och inte alltför tjockflytande. Späd med ytterligare lite mjölk om det behövs.
Koka upp saltat vatten, tillsätt en sked olivolja, lägg i lasagneplattorna och koka dem i cirka en till två minuter. Häll av vattnet och låt lasagneplattorna rinna av.
Täck botten på en ugnssäker form med ett lager ostsås. Varva sedan lasagneplattor med kött- och salsicciablandning och ostsås. Avsluta med ett lager sås och strö över parmesanost.
Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 30 minuter.