Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i 1 timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.
Tänd grillen.
Blanda citronskal med persilja.
Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt i ca 2 minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden. Lägg karréskivorna på ett stort fat. Strö över citron- och persiljeblandningen.
Fänkålssallad med apelsin
Skölj och ansa fänkålen, dela den och skär bort den lilla stocken. Skär av den gröna
blasten. Skiva fänkål och lök tunt och skär oliverna i halvor. Skala apelsinerna och skär, med en vass kniv, bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria klyftor. Spara den saft som rinner ut till dressingen.
Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, apelsinklyftor och kapris, blanda väl men försiktigt.
Servering
Servera köttet varmt med fänkålssalladen på en assiett eller i en liten skål.