Gnocchi i smör- och salviasky

koket.se
Gnocchi i smör- och salviasky
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Gnocchi i smör- och salviasky

4 ingredienser

10 min

Middag på 10 minuter. Superenkel rätt med nykokt gnocchi, smörstekt salvia och parmesan. Endast fyra ingredienser behövs!

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g färsk gnocchi
  • 75 g smör
  • 1 dl färsk salvia, strimlad
  • parmesanost

Gör så här

  1. Värm smör i en stor stekpanna. Lägg i salviastrimlorna och låt dem sjuda i smöret på låg värme i 2-5 minuter.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig). Låt gnocchin rinna av i ett durkslag och häll sedan över dem i stekpannan. Rör om så att gnocchin blandas väl i salviasmöret.
  3. Servera gnocchin med en skål riven parmesanost på sidan om.