Viltfärsbiffar med trattkantareller

POPULÄRT
koket.se
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Viltfärsbiffar med trattkantareller

10 ingredienser

Viltfärsbiffar panerade i panko, asiatiskt ströbröd som ger en frasig yta. Servera biffarna med gröna ärtor och smörstekta trattkantareller.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Viltfärsbiffar med trattkantareller

  • 500 g viltfärs
  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 3 dl gröna ärtor
  • 200 g svamp (t ex trattkantareller)
  • 1-2 bananschalottenlökar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl ströbröd

Till stekning

  • smör
  • matolja

Gör så här

Viltfärsbiffar med trattkantareller

  1. Lägg viltfärs i en bunke, knäck i äggulorna och tillsätt ströbrödet. Tillsätt grädden, lite i taget,
  2. under omrörning.
  3. Blöt händerna i lite vatten och forma biffar av viltfärsen. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
  4. Stek biffarna i en stekpanna på mellanvärme tills dom får en gyllenbrun frasig yta.
  5. Låt viltfärsbiffarna steka klart i ugnen på ca 130 grader i 10 minuter.

Trattkantareller

  1. Hacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smör tillsammans med den hackade löken, tillsätt
  2. ärterna. Låt steka några minuter under omrörning.
  3. Servera biffarna med stekta trattkantareller.