Snabbt knäckebröd med hasselnötter och majsmjöl

koket.se
Snabbt knäckebröd med hasselnötter
Foto: tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Snabbt knäckebröd med hasselnötter och majsmjöl

9 ingredienser

ca 25 min

Snabbt och knäckebröd med hasselnötter, linfrö, solroskärnor. Detta knäckebröd är glutenfritt och bakas på majsmjöl.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön, krossade
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl vatten, hett
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl grevéost, riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka hasselnöttern grovt och blanda i en bunke tillsammans med majsmjöl, solroskärnor, linfrö, vatten, rapsolja och ost.
  2. Ta sedan smeten och blanda ut på ett bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten tills den är ca 3 milimeter tjock.
  3. Dra bort det övre pappret och krydda med flingsalt.
  4. Baka i ugnen på 200 grader 20 minuter eller tills brödet börjat få fin färg. Ta ut ditt knäckebröd och låt det svalna innan du bryter det i bitar.